1.1.08

Sorribes (Estat Valencià): “Camps ens ha assenyalat de nou on estan les claus de l’autogovern valencià: hem d’anar a Madrid per a prendre-les”



Estat Valencià davant el discurs nacionalista espanyol de Cap d’Any del president Francesc Camps denuncia que la dreta valenciana només té els ulls posats en el govern de Madrid

Sorribes (Estat Valencià): Camps ens ha assenyalat de nou on estan les claus de l’autogovern valencià: hem d’anar a Madrid per a prendre-les

Estat Valencià valora molt negativament el discurs del president de la Generalitat Valenciana Francesc Camps amb motiu del Cap d’Any. Joan Sorribes, Coordinador Nacional d’Estat Valencià, va expresar: “Camps, en un discurs ple de triomfalismes i fent un repàs en la més pura ortodoxia de la dreta, va aprofitar el seu discurs de Cap d’Any per a, una vegada més, proclamar la seua adhesió sense fissures a Espanya, al nacionalisme espanyol més pur i dur, la submissió per tant de la primera autoritat valenciana a lo que Madrid dispose en cada moment. Camps i el PP tenen la mirada posada en la Moncloa, este és el seu objectiu i no el benestar i el progrés dels ciutadans valencians”.

Sorribes va explicar que “per a la dreta valenciana els interessos reals dels valencians com a poble i com a ciutadans són menyspreables com ho demostra la desatenció en les infrastructures bàsiques, en les línies de rodalies de tren, en l’estructura radial amb centre a Madrid d’autovies i vies ferroviàries, en les interminables llistes d’espera als hospitals, en el centenars de barracons en què es donen classes a xiquets i adolescents, en la falta d’estructura energética autònoma, en el model de desenvolupament basat en el turisme masiu i en la construcció masiva que destruix el nostre territori, en la falta d’implementació de polítiques socials per als més necessitats…, per a fer front a tot això cal tindre les claus de casa en la butxaca i les claus estan a Madrid des de 1707.

El Coordinador Nacional d’Estat Valencià, va acabar expressant que “Ens espera un any dur als valencians. Un any en què es notarà la recessió econòmica i un any on el nacionalisme espanyol el patirem, a propòsit dels 30 anys de Constitució espanyola. Però també tenim un any de possibilitats, de construcció, quan commemorem el centenari de Jaume I: ell ens va donar les claus i en les pròximes eleccions a les Cortes d’Espanya hem d’anar a Madrid a recuperar-les, a portar-les de nou a casa, a València, per tindre el futur en les nostres mans. Tenim tot el dret a decidir, a decidir sobre tot i a decidir el nostre futur en llibertat. Camps en el seu discurs de Cap d’Any ens ha tornat a dir on estan les claus dels valencians: recuperem-les”.

Finalment, Sorribes va confirmar que “Estat Valencià es presentarà a les pròximes eleccions espanyoles en coalició amb Esquerra Nacionalista Valenciana (ENV) i República Valenciana-Partit Valencianista Europeu (RV-pve), amb una clara voluntad sobiranista, republicana, d’esquerres i rupturista amb la monarquia borbònica imposada per la Constitució del 78.